vrijdag 24 januari 2014

Aanelkaar genaaide granny's!

Met dit dekentje heb ik een tijdje mijn twijfels gehad, normaal haak ik de vierkantjes tijdens het haken aanelkaar, maar met dit patroon kon dit niet. Wel vond ik het leuk om een keer iets anders te proberen en heb de hulp ingeschakeld van een paar twittervriendinnen die ook haken. Uiteindelijk besloten om de vierkantjes aanelkaar te naaien en dat is verrassend mooi geworden! Al vind ik het aanelkaar haken tijdens het haken toch prettiger werken, dit doe ik vast nog wel een keer. Ik heb de vierkantjes gehaakt met haaknaald 3.5, met lidl katoen en de afmetingen zijn 76 bij 76 cm. De vierkantjes zijn aanelkaar genaaid in de achterste lussen.



woensdag 22 januari 2014

Lief babydekentje 3D

Op twitter zag ik een erg leuk patroon voorbijkomen, orgineel van Karin aan de haak. Ik had nog wat bolletjes katoen liggen van de Lidl en heb daar een dekentje van gemaakt. Hij is gehaakt met haaknaald 3.5 en is 62 bij 62 cm breed. Voor in mijn Etsy shop! De rand is een toer van 3 stokjes in de ruimte van de vorige toer en de tweede toer is 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes in de ruimte van toer 1.


maandag 20 januari 2014

Sprei voor mijn collega

Mijn collega vroeg mij in de kerstvakantie of ik een sprei voor haar wilde maken, natuurlijk wilde ik dit! Ik heb hem afgelopen vrijdag afgemaakt en gegeven. Ze was er erg blij mee en gaat in de toekomst meer bestellen, leuk!!! De sprei is gemaakt van Catania met haaknaald 4, hij is ongeveer 1.30 bij 1.90 m geworden. Met een simpele rand, een toer 3 stokjes in ruimte van vorige toer en daarna een toer stokjes.




maandag 13 januari 2014

Theepot onderzetter

Een vriendin van mij vroeg of ik een onderzetter voor de theepot wilde haken met wit garen. Heb met drops paris en haaknaald 4.5 eentje gehaakt. Het patroon is mijn eigen ingeving.

Mijn excuses voor de slechte foto. Hij was al weg voordat ik daar aan dacht.

vrijdag 3 januari 2014

Crochet Along, part 2

Even een berichtje vanaf mijn mobiel.

Ik ben een heel stuk verder gekomen met de cal, doe dit nu alleen op eigen tempo en met de Engelse vertaling. Er was zo ontzettend veel gezeur en gedoe op de Facebookgroep dat ik er al snel klaar mee was. Nu volgt een klein groepje van twitter elkaar en bewonderen we elkaars voortgang, wel zo gezellig.

Er gaat meer garen in dan gedacht, en heb daardoor waarschijnlijk te weinig. Vanmiddag maar even bij de Zeeman kijken en anders een oproep plaatsen. Komt vast wel goed!

woensdag 1 januari 2014

Goede haakvoornemens!

Allereerst allemaal een ontzettend gelukkig, fijn, creatief en gezellig 2014! Ik hoop dat dit jaar voor jullie nog beter wordt dan 2013 al was!

Ik ben niet zo heel erg van de goede voornemens, alleen zoveel kilo afvallen, maar daar was ik begin december al mee begonnen. Denk dat er na de oudjaarsavond helaas wel weer meer afmoeten dan wat de weegschaal mij 30 december zei. Maar goede voornemens nee, alleen wel bepaalde doelen die ik wil halen dit jaar op het gebied van haken. Voor mezelf even alles op een rijtje gezet.

1. Elke dag minstens 1 granny haken, maakt niet of dit voor een bestelling of iets anders is. Een granny voor de deken van mijn schoonmoeder telt niet!
2. Minstens 10 babydekentjes verkopen. Ik ga dit jaar dan ook op markten staan en meer reclame maken voor mijn etsyshopje!
3. De deken voor mijn schoonmoeder afmaken, dus elke dag zo'n 50 draadjes afhechten en 20 granny's eraan vast haken.
4. De deken van de CAL haken, ik doe dit alleen op mijn eigen tempo.
5. Geen wolletjes kopen, alleen als het voor een bestelling is of om een project af te kunnen maken. Alleen de goedkopere Lidl katoen nagelaten.
6. Voor elk nieuw project dat ik wil beginnen, twee WIP's afmaken, ruimt vast op! Was ik in 2013 al mee begonnen, maar ben de laatste paar maanden weer zoveel gestart.

Hoop dat ik dit voor mezelf kan volhouden en tegelijk het plezier in het haken wel hou, want dat vind ik het belangrijkste! Dat het voor mij een ontspannende bezigheid blijft en ik er heel veel mensen mee blij kan maken. 



Hebben jullie ook haakvoornemens?



Liefs Tessa