zondag 30 december 2012

2013

Ik hoop dat jullie allemaal een fijne kerst hebben gehad, ondanks het treurige regenachtige weer. Hier slaat de hagel nu tegen de ramen, niks aan. Ook met de jaarwisseling wordt er regen voorspeld, erg jammer. Wij blijven dit jaar eens thuis, eerste keer met de poesjes en we willen zien hoe ze er op reageren. Ook de eerste keer in ons eigen huisje en we maken er samen een feestje van.

Begin dit jaar heb ik mijn project 366 dagen project al opgegeven omdat ik zo ontzettend veel granny's haakte buiten de granny's van dat project. Ik denk dat ik dit jaar meer dan 1000 granny's heb gehaakt, een deken voor mijn zusje, deken voor een neefje, heel veel granny's voor grannyswaps en de grannykring! 


Doordat ik heel veel granny's heb liggen, onder andere de granny's van het 366 dagen project, wil ik dit jaar elke maand een deken af hebben. Het maakt niet uit of alle granny's nog gehaakt moeten worden, alle granny's alleen aanelkaar moeten, er alleen draadjes afgehecht moeten worden of dat er alleen een randje gehaakt moet worden, 12 dekens moeten af dit jaar, 1 elke maand. 

Iedereen een fijne jaarwisseling een super creatief 2013!

vrijdag 21 december 2012

Grannydeken is af!

 Dankzij alle granny's die ik ontvangen heb met de grannykring, grannyswaps en extragrannyswaps heb ik de deken af kunnen maken! Er zitten 80 granny's in van 4 toeren met dik katoen. Daaromheen heb ik een 5de toer gehaakt met antraciet van Drops Paris en een mooi randje! De laatste toer van de rand is 3 stokjes, 3 lossen en 3 stokjes in de losse ruimte van de vorige toer.

Ik ben er ontzettend blij mee en de katten vinden het een heerlijke plek om te slapen. Mijn excuses voor de slechte foto's, het weer werkt momenteel niet mee.



Sinterklaascadeautjes

 Ik ben dit jaar voor het eerst ook aan de haak gegaan voor sinterklaascadeautjes. Een paar mensen hadden hun wensen aangegeven en voor sommige heb ik iets gehaakt voor erbij. 

Een paar onderzetters met bijbehorende pannenlappen voor mijn schoonmoeder. Ook had ik voor de witte sjaal gehaakt, ongeveer 3 meter lang en met dit patroon. Ook had ik nog een rode roos gehaakt en met wat lintjes aan een ring gedaan, zodat je hem kunt gebruiken als tashanger of sleutelhanger. Helaas ben ik die vergeten op de foto te doen. 




Ook had ik voor mijn zusje een paar onderzetters gehaakt, met dit patroon. Ik vind ze zelf erg leuk geworden en denk dat ik ze ook nog eens haak voor mezelf! Ook had ik voor haar twee grote kleedjes gehaakt met glitter garen en catania, ze gebruikt ze als kaarsenonderzetters!

Voor mijn moeder heb ik drie pannenonderzetters gehaakt, de bovenste had ze gezien bij mij en ze had aangegeven dat ze die ook wel wilde. Ik heb daar twee van gehaakt en eentje van de onderste, zodat het niet allemaal hetzelfde is. Ook had ik nog acht onderzetters gehaakt in dezelfde kleurtjes, helaas niet op de foto gezet, maar dit is het patroon. Het is allemaal gehaakt met Drops Paris.


zaterdag 1 december 2012

Sprei voor mijn neefje



Ik heb eerder een sprei mogen maken voor mijn neefje, officieel mijn achterneefje, en hij heeft een broertje gekregen! Voor hem heb ik ook een mooie sprei mogen maken, die in anderhalve week af was! Een nieuw record voor mij, maar ik had dan ook even veel tijd. Ik vond de kleuren eerst niet zo mooi, maar het eindresultaat vind ik echt schitterend! Ik heb gekozen voor dezelfde rand als de andere deken, past het toch een beetje bij
elkaar.